Rakott tarjaszeletek gazdagon…
 
Hozzávalók:
4 szelet karaj csont nélkül
2 db paradicsom
2 db hegyes erős paprika
4 fej gomba
4 szelet füstölt tarja
1 szál parasztkolbász
só, fokhagyma, bors ízlés szerint,zsír
Elkészítése:
A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, és kevés zsíron elő sütjük. A paradicsomot, csípős paprikát, kolbászt és a gombát szeleteke vágjuk.
A hússzeleteket tepsibe vagy jénaiba tesszük. Minden szelet karajra teszünk 3-4 szelet kolbászt, 2 karika paradicsomot, 2-3 szeletet a paprikából, 2-3 szeletet a gombából, egy szelet főtt füstölt tarját.
Az egészet  sütőben sütjük.
Jó étvágyat kívánok!!!
Kolbász krém.
Hozzávalók:
  • 1 pár lángolt kolbász
  • 10 kemény tojás
  • zsír
  • 1 fej lila hagyma
  • só, bors
Elkészítés:
1 pár csípős lángolt kolbászt 2 percre lobogó vízbe teszünk, hogy könnyen le tudjuk húzni a bőrt róla. Feldaraboljuk. Főzünk 10 kemény tojást.A sárgáját a kolbásszal, jó adag zsírral, egy fej lila hagymával, pici sóval és borssal bele tesszük a nagyobb késsel ellátott turmixba, összekeverjük és kész is.
 
Sült csülök recept
Hozzávalók :
1.5 kg sertéscsülök
1 kg édesburgonya
2 db vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 ek disznózsír
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fűszerkömény ízlés szerint
Elkészítése :
Fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel (használjuk a fűszereket bátran, hiszen vastag a hús), és hagyjuk állni legalább egy órát, de ha van lehet többet is. Akár félbe is vághatjuk hogy jobban átjárja a fűszerezés.
A cserépedény alját zsírral kenjük ki, majd a csülköt fektessük bele bőrével felfelé, tegyük mellé a félbevágott hagymákat és toljuk be a sütőbe. (Nem kell előmelegíteni a sütőt!)
Süssük kb. 2 órán keresztül. Egy bő óra elteltével a cserépedény tetejét vegyük le, úgy süssük tovább, időnként locsoljuk meg a bőrét saját zsírjával.
Mielőtt elkészül a hús, tegyünk köré cikkekre vágott burgonyát, és süssük készre együtt.
Ehhez azért egy jó kis sali vagy cékla még dukál.. 
TOTU – Reg-Enoros túró, és tejföl!
Hozzávalók:
  • 5 tojásfehérje,
  • 3 evőkanál citromlé,
  • 10 dkg olvasztott zsír,
  • 1 tk.só
Elkészítés:
A vizet föltesszük forrni, közben az 5 tojásfehérjét 3 evőkanál citromlével habosra keverjük. Majd hozzáadunk 10 dkg olvasztott zsírt, 1 tk.sót és a forrásban lévő vízbe tesszük. Megkeverjük és 3 percig főzzük.
Kb 18 dkg totu lesz belőle.
Reg-Enoros tejföl
A fenti módon elkészített totuhoz kevés főző levet (amiben főztük) teszünk és összeturmixoljuk.
Levesek, főzelékek, rakott ételek készíthetők vele, besamell helyettesítésére is használhatjuk.
Csilis tarja fokhagymás zöldbabbal
Hozzávalók
A húshoz:
10 dkg zsiradék
durva bors
80 dkg sertéstarja
2 fej vöröshagyma
1 ek csilipehely
friss édes csilipaprikák
A körethez:
1 fej fokhagyma
5 dkg zsír
50 dkg fagyasztott zöldbab
Elkészítés
Vastagon kizsírozunk egy tepsit, belefektetjük a megsózott, borsozott hússzeleteket. A tetejére szórjuk a felszeletelt vöröshagymát, a csilipelyhet és az édes csilipaprikákat.
Öntünk alá 2-3 dl vizet, és alufóliával lezárjuk. 160 fokos sütőbe toljuk és 1,5 órát sütjük. Utána levesszük róla a takarást, és szükség szerint rápirítunk.
A körethez a fokhagymát megtisztítjuk, és a gerezdeket vékonyan felszeleteljük. Megfuttatjuk egy kis zsíron. Rádobjuk a fagyos zöldbabot, és készre pároljuk. Szükség szerint sózzuk. A zöldbabot a tarjával tálaljuk.
Cukkinis kence
Hozzávalók / 4 adag:
– 2 kis db cukkini
– 1 közepes db vöröshagyma
– 3 gerezd fokhagyma
– 2 ek zsír
– só ízlés szerint
– bors ízlés szerint
– 1 csokor bazsalikom
– oregánó ízlés szerint
Elkészítés:
A cukkinit meghámozzuk, és almareszelőn lereszeljük.
A zsírban üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd rádobjuk a cukkinit, és borsot őrlünk rá. Közepes tűzön megpároljuk, csak a legvégén sózzuk, és belekeverjük a felaprított bazsalikomot, majd az oregánót is!
Ha nassolásra vágysz bűntudat nélkül…😋
Cukkinichips
 
Hozzávalók:
1 cukkini
1 evőkanál zsír
só vagy tetszés szerint fűszer
 
Elkészítés:
 
Melegítsd elő a sütőt 225 fokra.
1. Mosd meg a cukkinit, majd vágd nagyon vékony karikákra
2. Kend be vékonyan zsírral, majd tedd a sütőpapírra és fűszerezd meg.
3. Süsd 45 percig, majd fordítsd meg őket és süsd, míg ízlésed szerint ropogóssá nem válik (20-30perc)

Sertéspörkölt

Hozzávalók:

80 dkg lapocka

2 fej vöröshagyma

zsír

1 db TV paprika

1-2 db paradicsom

½ db csípős paprika

só,bors,őrölt pirospaprika

fűszerkeverék

Elkészítés:

A hagymákat apró kockára vágjuk és zsíron üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott húst és együtt a húst fehérre dinszteljük. Közben apróra vágjuk a paprikákat, paradicsomot. Amikor a hús már fehér hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket, sózzuk, borsozzuk,fűszerkeverékkel izesítjük, rátesszük a pirospaprikát és lassú tűzön fedő alatt puhára főzzük.Ha kell közben kevés vízet önthetünk alá, de fontos, hogy a szaft sűrű maradjon.

Rizzsel vagy nokedlivel tálaljuk.

Call Now ButtonHívj most